Menu

DOVE – Nourishing Oil Care Detangler Spray with Nutri-Oils


dove-nourishing-oil-care-detangler-spray-with-nutri-oils

Detta hårbalsam i form av en sprej är den första kosmetiska produkten i sitt slag. Den har en oljig konsistens med dubbel effekt. Den innehåller en särskild ”Fiber Actives Technology” som tränger igenom till hårets struktur, och “Micro Moisture Serum” som vårdar på ytan.

Oljan är framtagen för skonsam hårvård.

Hur fungerar Dove Nourishing Oil Care?

 • Vårdar och reparerar hårets struktur.
 • Gör håret mjukare och lenare.
 • Underlättar kamning även av tjockt hår.
 • Skyddar mot skadliga faktorer.

Nourishing Oil Care Detangler Spray – analys av sammansättningen

Dove Detangler Spray baseras på vatten (Aqua). Det är bättre än alkohol, men inte lika bra som mjukgörande medel. Den innehåller även ofarliga silikon (Cyclopentasiloxane, Phenyl Trimethicone, Dimethicone) – ett mångsidigt och två som enkelt kan tvättas bort med skonsamt schampo. Förutom silikon innehåller produkten glycerine, som har återfuktande egenskaper.

Nourishing Oil Care innehåller några värdefulla oljor. Sötmandelolja (Prunus Amygdalus Dulcis Oil) förbättrar hårets processer, medan arganolja (Argania Spinosa) uppskattas av kvinnor över hela världen tack vare dess reparerande och föryngrande egenskaper. Kokosolja (Cocos Nucifera) kan tyvärr ha en dålig effekt på hår med hög porositet på grund av dess mättnad.

Produkten innehåller även artificiella ämnen, t.ex. disackarid för doftens skull (Trehalose), fuktbevarande ämnen (Gluconolactone) med antioxiderande egenskaper, syra för pH-värdet (Adipic Acid), rengöringsmedel (Sodium Sulfate), mer silikon (PEG/PPG-18/18 Dimethicone) som löses upp i vatten, och ett tungt silikon (Polyquaternium-16) som kan tynga ner. Här återfinns även konserveringsmedel (Sodium Chloride, Disodium EDTA, DMDM Hydantoin, Iodopropynyl Butylcarbamate) samt UV-filter (Benzophenone-4) och bra alkohol (Butylene Glycol).

Till sist innehåller den även sex doftämnen (Alpha-Isomethyl Ionone, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Limonene, Linalool). De ansvarar för den behagliga doften som påminner om tvål och som får oss att tänka på kosmetika av hög kvalitet. Den krämiga doften dröjer sig kvar i håret.

Mer om kosmetikan…

Dove Nourishing Oil Care är ett balsam i form av en sprej, för den innehåller inte lika många oljor som andra ämnen. Plastflaskan innehåller 200 ml och ska skakas innan användning. Ett vitt och krämigt lager kombineras med den genomskinliga vätskan och bildar en rinnig produkt som enkelt absorberas. Den smidiga sprejfunktionen har en god effekt på oljans effektivitet.

Nourishing Oil Care Detangler Spray måste skakas innan användning, så att lagren blandas. Den kan sprejas i torrt eller vått hår, och håret behöver inte tvättas innan.

FÖRDELAR för styling:

 • två lager med olika funktioner
 • tre naturliga vegetabiliska oljor
 • återfuktande glycerin och UV-filter
 • behaglig doft som påminner om tvål
 • stor mängd med smidig sprejanordning
 • kan användas i vått och fuktigt hår

NACKDELAR för styling:

 • innehåller fler artificiella ingredienser än oljor
 • för mycket silikon, dessutom tungt sådant
 • innehåller konserveringsmedel och doftämnen