Menu

Varför älskar man håroljor?

Hårbehandling med naturliga oljor är en enkel, populär metod. Allt du behöver är en olja och lite tid.


Applicera en naturlig olja i håret och hårbotten och låt den sitta kvar så länge som möjligt (gärna ett par timmar eller hela natten). Regelbundenhet är nyckeln. Det första resultatet syns redan vid första användningen, men för långvariga effekter måste behandlingen utföras minst en gång i veckan.

Varför är håroljor bra för håret?

1. Oljor är naturliga ämnen vars kraft och effektivitet beror på de kallpressade fröna och nötterna.

2. Håroljor fungerar inte bara på ytan – de tränger in i hårets rötter och stärker det från insidan. Därför kan de inte jämföras med balsam och masker.

3. Oljor reparerar håret som ingen annan behandling.

4. Regelbunden oljebehandling främjar hårets tillväxt.

5. Oljor motverkar mjäll och andra tillstånd. De rengör hårbotten och gör den friskare, och som alla vet leder en frisk hårbotten till ett starkt och friskt hår.

6. Oljor skyddar även håret mot ogynnsamt väder, till exempel frost, vind och stark sol.

7. Oljor skyddar mot mekaniska skador. Om du använder hårtork, plattång eller färgar håret är det viktigt att utföra regelbunden behandling med olja. På så sätt slipper du oroa dig för hårets skick.

8. Om du drabbats av kluvna toppar kan naturliga oljor skydda dem. Topparna vårdas och blir mer glansiga.

9. Oljor vårdar håret och gör det glansigt, vårdar hårbotten, och kontrollerar talgproduktionen. Som ett resultat behöver du aldrig mer oroa dig för en oljig hårbotten eller för att återfukta en torr hårbotten på egen hand.

Om du ännu inte har provat hårbehandlingar med olja är det dags att ändra på den saken. Införskaffa en naturlig olja och överraska håret redan idag!